Robotica en scratch

Afgelopen week heb ik voor Dobot.cc een Nederlandse vertaling gemaakt. De scratch omgeving voor de dobot magician light is nu nog in beta versie maar zal snel beschikbaar zijn. Door deze omgeving ook in het nederlands beschikbaar te maken zullen er nog meer kinderen in staat zijn om een dobot te leren programmeren. De basislessen die ik ga maken zullen diverse mogelijkheden laten zien. Hieronder een sneak preview van de hoofdstukken die ik zal gaan behandelen. Als de lesen klaar zijn zal ik ze gratis als pdf beschikbaar maken via de site.

Experiment 1: Herhaaldelijk stempelen
Taak 1: Enkelvoudig stempelen
Taak 2: Meervoudige afstempeling
Taak 3: Oneindig veel stempelen

Experiment 2: Materiaal verplaatsen
Taak 1: Herhaal dezelfde actie
Taak 2: Formule toepassen
Taak 3: Vervoer van twee objecten
Taak 4: Vervoer vier objecten

Experiment 3: Vuilnis herkennen en scheiden (AI)
Taak 1: Verzamel & train afvalgegevens
Taak 2: Identificeer afbeelding
Taak 3: Stemherkenning

)