Soldeerworkshops

Samen met Groen4life heb ik een workshop ontwikkeld waarbij kinderen van groep 7 en 8 leren solderen en zo oude electronica componenten gebruiken om er weer iets nieuws van te maken. In mijn ogen is dit een mooie manier om spullen te recyclen en bezig te zijn met makereducation. In totaal zal ik geef ik deze workshops 8 keer dus heb nogal wat oude electronica moeten verzamelen. De materialen die ik gebruik komen vanuit allerlei bedrijven, scholen en andere instanties die deze materialen anders weg zouden gooien.

 

Ik begin deze workshop met het laten zien van diverse grote printplaten en ga steeds een stukje kleiner om te eindigen met een mobiele telefoon. Op een oud moederboard van een pc kun je o.a. de transistoren nog zien zitten. Door de leerlingen iets te vertellen over nanotechnologie snappen ze ook dat er maar liefst 200 miljoen van die soort “schakelaartjes” in een telefoon zitten.

Met die kleine kunnen we natuurlijk niet echt iets moois maken in twee uur maar met de oudere componenten lukt ze dat zeker wel. Kinderen zijn zo fantasierijk en zien in allerlei rare vormen weer iets moois. Kortom een superleuke en leerzame workshop voor zowel leerlingen, docenten, en het milieu.

IMG_1243
Aperture: 1.8Camera: iPhone XRIso: 100Orientation: 1
« 1 van 19 »