Opening

Spark Makerzone

In de afgelopen weken heb ik een aantal dagen meegewerkt aan het opbouwen van de
Spark makerzone in Den Bosch.
Donderdag avond 5 sept was de officiële opening met zo’n 65 bezoekers. Deze bezoekers waren mensen uit het bedrijfsleven, scholen, de politiek.

Zaterdag 7 sept is de Spark Makerzone open gesteld voor publiek en kon iedereen een kijkje komen nemen in deze geweldige maak omgeving. Vanaf vandaag is het dan ook mogelijk om een abonnement te nemen en gebruik te maken van deze fantastische ruimte met alle mogelijke machines die je je maar voor kunt stellen.

Als docent in hart en nieren zal ik in de aankomende maanden in Spark een kleine rol gaan spelen als maker en projectmanager om mensen wegsijs te maken, mogelijkheden te laten zien, een elo gaan vullen met info over hoe bepaalde machines te gebruiken enz enz.

Het kan bijna niet anders dat dat Spark een voorbeeld gaat zijn voor vele andere steden. Wat mij betreft is dit een ruimte waar het onderwijs van de toekomst een rol gaat spelen. Het samen delen van kennis, het ontwikkelen van nieuwe producten, het gebruik maken van machines die je als school niet kunt betalen en het samenwerken met allerlei disciplines is wat er in de Spark makerzone kan ontstaan.

Als je dit korte bericht helemaal gelezen hebt 😉 en wil je meer informatie neem dan zeker een kijkje op de website van Spark.

Het gaat een mooi maakjaar worden dat is een ding dat zeker is.