Bibberbots

Dinsdag 17 juli en Donderdag 19 juli heb ik bij verschillende bibliotheken de workshops teken-bots gegeven. Tijdens deze workshop hebben de kinderen en hun ouders in anderhalf uur mooie tekenrobots gemaakt die ze aan het einde mee naar huis mochten nemen. 

We begonnen met het kleine motortje en een batterij houder aan elkaar te verbinden. Na het testen of het motortje draaide maakten de deelnemers een kroonsteentje aan de as van de motor waardoor de motor heel hard ging trillen, lachen gieren en brullen natuurlijk.

Tijd om de motor met tape te bevestigen op de papieren beker waardoor de beker gaat lopen. Weer hebben we alle bekers getest en daarna gingen de deelnemers aan de slag om er iets moois van te maken.

Nadat iedereen iets moois gemaakt had van zijn of haar beker en deze voorzien waren van pootjes kon het tekenen beginnen. In eerste instantie plakte ik nog wat papieren op de tafels maar al snel werden deze door de meeste kids niet meer als noodzakelijk gezien waardoor de tafels in Deurne en Someren en het podium in Helmond werden voorzien van mooie tekeningen.

Het waren wat mij betreft zeer geslaagde workshops waarbij iedereen met wat simpele middelen zijn eigen robot kan maken. 

Iedere volwassen deelnemer heeft mondeling toestemming gegeven voor het plaatsen van de foto’s op deze site.