Training ATC

Op de locatie van Smart Robotics in Best heb ik gisteren samen met Josje Verbeeten van de Robotacademie een training gegeven aan medewerkers van ATC. De training ging over de invloed van robotica in de verschillende sectoren waarin mensen met een beperking werkzaam zijn. De deelnemers van deze training waren personen die op een of andere manier betrokken zijn bij het speciaal onderwijs, lees mytyl scholen. De jongeren die op deze scholen zitten willen ook graag in contact komen met robotica en hun docenten en begeleiders zijn op zoek naar de mogelijkheden. 

Het eerste deel bestond uit een stukje geschiedenis van de robotica waarna we snel verder gingen nu. Welke invloed heeft robotica maar vooral wat zijn de mogelijkheden van de jongeren die te maken hebben met een lichamelijke of geestelijke beperking. Er was genoeg ruimte voor discussie over de veranderende banenmarkt en de mogelijkheden die er zijn voor deze leerlingen. Na een korte pauze hebben we iedereen meegenomen naar de smart robotics werkplaats waar een aantal UR 10 cobots te zien zijn. De systemen die smart robotics maakt worden vooral ingezet voor stapelen, inpakken en verpakken van diverse spullen en dozen. Eenmaal terug in de trainings ruimte hebben onder andere de werking van de  Dobot magician laten zien en gesproken over de mogelijkheden binnen Tinkercad, 3d printen en programmeren. Al met al een geslaagde middag die wat mij betreft zeker nog een vervolg mag krijgen.