Zin in onderwijs

Deze week heb ik een workshop mogen verzorgen bij @zininonderwijs. De workshop heeft de naam hightech/low tech. Tijdens deze workshop heb ik de bezoekers laten werken met een voorgeprogrammeerde ATtiny85, kopertape, karton, plakband en wat knutselmateriaal. De uitgebreide voorbereidingen voor deze workshop waren noodzakelijk omdat ik maar 60 min de tijd had voor de gehele workshop op locatie. Thuis dus al wat karton op maat gesneden, de kopertape stickers gesneden, de Attiny’s voorgebakken en vast gesoldeerd.

 

Materiaal verzamelen

Kopertape plakken

Samenwerken & Overleggen


Na binnenkomst, in een rap tempo laten zien dat je met weinig kosten echt mooie dingen kunt maken. Met kopertape een 3V batterij en wat ledjes kun je al hele mooie dingen maken. Het enthousiasme van de kleine hardwerkende groep was groot maar ze mochten van m
ij ook pas de deur uit als ze een werkend prototype hadden.

Dit is de eerste keer dat ik deze workshop op deze manier gegeven heb en hoop er in de toekomst zeker meer te mogen geven. Samen met mijn maatje Per Ivar en Marten Hazelaar van de Populier uit Den Haag zullen we deze workshop uit gaan werken zodat iedereen hem kan gebruiken in je klas. Wil je zelf ook aan de slag met de technologie in de klas of ben je op zoek naar een leuke creatieve workshop neem gerust contact met me op.