Minor embracetec

Afgelopen half jaar ben ik een dag per week betrokken geweest bij de minor embracetec van Fonty’s. Tijdens deze periode heb ik onder andere een paar workshops gegeven met de naam ideeontwikkeling en maak het onzichtbare zichtbaar. Verder heb ik de niet technische studenten kennis laten maken met onder andere Microbit en Arduino. De microbit heb ik ingezet tijdens de opdracht knikkerbanen. Hierbij is het de bedoeling dat er een knikkerbaan gemaakt wordt waarbij de knikker exact een x aantal seconden ( in dit geval 60 ) in de baan aanwezig is en dat er een microbit in combinatie met een servo motor wordt gebruikt om een mechanische beweging te creĆ«ren. 

De arduino workshops was voor de studenten die nog nooit een regel code geschreven hebben toch aan het einde van de minor misschien iets van deze technologie willen gebruiken. Denk aan een hartslag meter, een temperatuur sensor of het maken van een werkstuk dat je helpt bij het in slaap van en weer wakker worden. Er is een uitgebreide inhoud van de workshops te lezen onder het kopje workshops.

Super tof om met 35 veelal buitenlandse studenten te mogen werken. Ik hoop dat deze minor me volgend jaar weer een paar dagen gaat inzetten.